2025 Bob Dailey Event Schedule

Saturday, April 26					
Time	Track	Time	Field		
9:30AM	Race Walk Track - 800m (7min) - 1500m (11min) Single heat only. All walk race distances go				
	off at the same time.				
10:00AM	 400mH 1 heat est. (5min) Hurdles in lanes 5-8 ONLY. BC High School hurdle ages/heights for athletes aged 14+ Boys 17-18 (36") Girls 17-18 (30") 	10:00AM	 Horizontal Jumps Long Jump (U10/U12/U14 Girls, two pits) U10/U12 South Pit U14 North Pit Throws Shot Put (U10/U12/U14 Boys) 		
10:05AM	1,200m2 heats (Male, Female), 15min totalMax heat size of 20 athletes				
10:25AM	300mH - 2 heats est. (10min total)				
	Hurdles in lanes 5-8 ONLY. - BC High School hurdle ages/heights for athletes aged 14+ - Boys 15-16 (33") - Girls 15-16 (30")				
10:35AM	1,500m - 2 heats (Male, Female), (20min total) - Max heat size of 20 athletes				
10:55AM	200mH - 2 heats est., (10min total) Hurdles in lanes 5-8 ONLY. Competition Hurdles - Boys 14 (30") - Girls 14 (30")	11:00AM	Horizontal Jumps - Long Jump (U10/U12/U14 Boys, two pits) - U10/U12 South Pit - U14 North Pit Throws - Shot Put (U10/U12/U14 Girls)		
11:05AM	1,000m - 2 heats (Male, Female), (15min total)				
11:20AM	200mH (JD) - 2 heats est., 10min total Hurdles in lane 5-8 ONLY. Scissor Hurdles - 13yr olds (27") - 12yr olds (24")				
11:30AM	Track Officials Break Minimum 30min break in Track events schedule.				
12:00PM	2 x 100m Relay (Exhibition) - 30min total	12:00PM	Throws - Shot Put (U16/U18/U20/Seniors/ Masters, Men & Women combined) - Discus (U10/U12/U14 Boys)		
12:30PM	2,000mSC (Exhibition) - 1heat, 15min Male & Female combined. 30" barriers only. Water Jump. Open to athletes aged U16 and above. - Total Barriers (20), 4 Water, 16 Regular - Start line is near Javelin runway.	1:00PM	Horizontal Jumps - Long Jump (U16/U18/U20/Senior/ Masters, Men & Women combined) - North Pit - Triple Jump (U14(13)/U16/U18/U20/ Senior/Masters, Men & Women combined) - South Pit Throws - Discus (U10/U12/U14 Girls)		
12:45PM	 U-Steeple Too (Exhibition) 2 heats (U10/U12, U14), 15min total Approximate Distance - 500m Barrier Heights - 18" (scissor hurdles) Total number of barriers - 8 Number of times through water feature - 2 See event description and map in Meet Package 	2:00PM	Throws - Discus (U16/U18/U20/Seniors/Masters, Men & Women combined)		
1:00PM	60m - 4 heats est., 15min total - U10, U12	3:00PM	Throws - Hammer Throw (all ages U14+, Male & Female) - Hammer Camp		
1:15PM	200m - 9 heats est., 4min/heat (40min total)				

2025 Bob Dailey Event Schedule

Sunday, April 27					
Time	Track & Trail	Time	Field		
9:00AM	110mH, 100mH, 80mH, 60mH - 10 heats est., 5min/heat, 50min total	9:00AM	Vertical Jumps - High Jump (U10/U12/U14 Girls,) Throws - Javelin (U16/U18/U20/Seniors/Masters, Men & Women combined)		
9:50AM	3,000m1 heat, 15min totalCombined event. Max heat size of 20. U14 age and older.				
10:05AM	800m/600m - 8 heats est., 45min total				
10:50AM	100m - 15 heats est., 60min total	11:00AM	Vertical Jumps - High Jump (U10/U12/U14 Boys) Throws - Javelin (U10/U12/U14 Girls)		
11:50AM	Track Officials Break Minimum 30min break in Track events schedule.				
12:20PM	400m/300m - 6 heats est., 30min total	1:00PM	Vertical Jumps - High Jump (U16/U18/U20/Senior/ Masters, Men & Women combined) Throws - Javelin (U10/U12/U14 Boys)		

Schedule/Event Notes

Event Area	Details	
Track Events		
- General	Schedule designed to reduce burden on Officials and volunteers, both for running events and for set-up and take-down.	
	We should be finished early Sunday afternoon to give people more time to get home.	
- Race Walk	Single race only. All walkers (gender, age, distance) start at the same time.	
	Distances will be 800m & 1500m	
- Long Hurdles & Saturday Middle Distance Events	Alternating hurdles events and middle distance events on track to reduce movement of Starter's podium. (400mH - 1,200m, 300mH - 1,500m, 200mH - 1,000m)	
	Hurdles events will use lanes 5-8 only (4 lane track), allowing space for Middle Distance events to run between hurdle races.	
	Reduces Starter's Podium movement.	
	Next Hurdles distance set while Middle Distance races run; reducing natural delay with traditional hurdles schedule.	
- 2 x 100m Relay (Exhibition)	Fun event requiring less officiating coverage (only need to monitor a single exchange zone).	
	Will fill more lanes (double lanes used for the same number of athletes) making it feel more competitive.	
	Easier to put a team of 2 together than a team of 4. Will allow more athletes to participate.	
- 2,000mSC (Exhibition)	Combined event; all ages U16+. 30" barriers, with water jump, male/female combined.	
	- Total Barriers (20), 4 Water, 16 Regular - Start location at Javelin runway.	
- U-Steeple Too (Exhibition)	Steeple concept for kids (U10, U12, U14). About 500m total distance.	
	 2 "lap" race Athletes start at 100m finish line running clockwise (reverse to all other track events). Athletes run over 2 x 18" scissor hurdles on the way to the water feature. Athletes enter the water feature running down the incline into the water before rounding a buoy and running back up out of the water. Athletes run back towards the finish line where they run around the cones to start lap 2. 4 barriers cleared per lap for a total of 8. 	
Field Events		
- General	Field events schedule is designed to reduce the amount of time each club needs to spend supporting their specific VIAA designated event area.	
	- No club will have more than 3 sessions to cover during the weekend.	
	- Clubs only need to provide coverage for a single day. (eg. All horizontal jumps on Saturday only.)	
- Long Jump/Triple Jump	Horizontal jump pits will be designated NORTH PIT and SOUTH PIT. Check schedule. The SOUTH PIT is closest to Roger Street.	
- Hammer Camp	Athletes and coaches are welcome to spend time with each other after the competition to share knowledge, experiment and continue throwing.	