

AN INTRODUCTION TO TRACK & FIELD

This course teaches the basic skills of all events in track and field. It is ideal for the generalist coach that may be coaching introductory-intermediate level athletes in multiple events, often in a school or club, at a junior high –high school level.

Learning Facilitator: Brenda Van Tighem

NCCP Certification Requirements	Registration			
In-Training VS Trained VS Certified	Registration Fees (+0	<u>GST)</u>		
This course will start you on your way to becoming a Certified		BCA Coach Members*	Non-members	
Athletics Sport Coach with the National Coaching Certification	Regular	\$90.00	\$125.00	
Program (NCCP).	Late (after Sept 22)	\$110.00	\$145.00	
• After taking this course you will be Sport Coach "In-	*Optional BCA <u>Coach</u> Membership (65.00+GST*).			
Training"	• You can sign up for a BCA Coach Membership with your course registration (optional)			
• To be Sport Coach "Trained" you will need to also				
take Make Ethical Decisions (MED), Foundations of	 If you are all 	ready a BCA member but i	not a coach	
Coaching (Theory), Long Term Athlete Development.	member, co	ntact Sam.Collier@bcathle	<u>etics.org</u> . You	
(offered separately, <u>click here for details</u>)		more than your highest m	•	
		be the difference of your		
 To be Sport Coach "Certified" you will need to 	membership	o and the coach membersh	nip	
complete your Sport Coach and MED Evaluations				
		cathletics.org/Membershi	<u>p/</u> for more	
This is an NCCP course and requires an NCCP #. You can	information			
register for one for free here: <u>https://thelocker.coach.ca/</u>		.		
	Click here for coaching financial assistance			
SAFETY REGULATIONS				

All participants must read our Return to In-Person Safety Guidelines and sign the appropriate waivers upon registration

Register Here: www.trackiereg.com/SCpenticton2021



For more information for on coach education visit <u>https://www.bcathletics.org/Coaches/Education/</u> or contact jennifer.brown@bcathletics.org





Penticton High School Track

FULL SCHEDULE

Saturday (9:00am – 5:00pm) 8hrs				
9:00am –9:15am	15 min	Introduction	Track	
9:15am – 12:15pm	3 hours	Sprints		
Lunch (please bring your own)				
1:00pm – 3:30pm	2.5hrs	Jumps	Track	
3:30pm – 5:00pm	90 min	Endurance		

Sunday (9:00am – 12:30pm) – 3.5hrs				
9:00am – 9:15am	15 min	Check-In	Track	
9:15am – 11:15pm	2 hrs	Throws		
11:15 – 12:15	1 hr	Strength		
12:15 - 12:30	15 min	Wrap-up		

NOTES: Be prepared to be active in rain or shine and bring a water bottle, lunch and mask

Manuals

Manuals are provided for free online at <u>https://athletics.ca/coach/</u> under the documents tab.

- This course refers to the Sport Coach technical manual. You don't have to write in it.
- You can purchase the hard copy manuals if you wish.
- More information on how to download and/or purchase manuals can be found here



