NCCP SPORT COACH TRACK & FIELD



Nanaimo, BC *Nov 14-15th, 2020*

LOCATIONS

Rotary Bowl, Wakesiah Avenue

Learning Facilitator: Sean Steele

Course Description

An Introduction To Track & Field

This course teaches the basic skills of all events in track and field. It is ideal for the generalist coach that may be coaching introductory-intermediate level athletes in multiple events, often in a school or club, at a junior high —high school level.

This course will start you on your way to becoming a Certified Athletics Competition Introduction Coach with the National Coaching Certification Program (NCCP).

- Please come prepared to be active
- Coaches are responsible for their own water and lunch

Registration

Registration Fees (+GST)

 BCA Coach Members*
 Non-members

 Regular
 \$150.00
 \$225

 Late (After Nov 10th)
 \$165.00
 \$240

Optional BCA Coach Membership (65.00+GST).

- You can sign up for a BCA Coach Membership with your course registration (optional)
- If you are already a BCA member but not a coach member, contact <u>Sam.Collier@bcathletics.org</u>. You will not pay more than your highest membership fee; the cost will be the difference of your current membership and the coach membership

Visit www.bcathletics.org/Membership/ for more information

This is an NCCP course and requires an NCCP #. You can register for one for free here: https://thelocker.coach.ca/

SAFETY REGULATIONS

All participants must read our Return to In-Person Safety Guidelines and sign the appropriate waives upon registration

Register Here: www.trackiereg.com/SCnanaimo2020





NCCP SPORT COACH TRACK & FIELD



Nanaimo, BC *Nov 14-15th, 2020*

LOCATIONS

Rotary Bowl, Wakesiah Avenue

Online Pre Requisites (required for full training status):

- 15 min Emergency Action Plan (EAP) e-learning and complete an EAP to bring to the course for review.
- 60 min Long Term Athlete Development
- 7 min Watch the AO Safety Video 7min

FULL SCHEDULE

Saturday (9:00am – 5:30pm) 8hrs					
9:00am - 9:45am	45 min	Introduction and Role of Coach	Classroom		
9:45am – 10:30am:	45 min	Safety and EAP			
10:30am – 12:00am	90 min	Teaching and Learning			
12:00 – 12:30	30 min	Energy Systems			
Lunch (please bring your own)					
1:00pm – 4:00pm	3hrs	Sprints Technical Module	Track		
4:00pm – 5:30pm	90 min	Endurance Technical Module			

Sunday (9:00am – 5:30pm) – 8.5hrs					
9:00am – 10:30am	90 min	Strength	Classroom		
10:30am – 12:30pm	2 hrs	Throws Technical Module	Track		
Lunch (please bring your own)					
1:00pm – 3:30pm	2.5 hrs	Jumps Technical Module	Gym		
3:30pm – 5:30pm	2 hrs	Planning a Practice			



