NCCP SPORT COACH ROAD RUNNING INSTRUCTOR



Victoria, BC Oct 25 & 27 2019

LOCATIONS

Pacific Institute for Sport Excellence

AN INTRODUCTION TO ROAD RUNNING

Whether you are coaching road runners to competition or leading in-training running groups, this weekend workshop will provide you with the knowledge and confidence to help you with your programs and start you on your way to becoming a Certified Athletics Instructor with the National Coaching Certification Program (NCCP).

Learning Facilitator: Mike Van Tighem, ChPC, Level 3 Certified Coach

Registration	Brief Schedule		
Registration Fees (+GST)	FRIDAY		
Early (Before Sept 20) \$135.00	• 5:30 – 9:00pm (Classroom): Welcome; Safety and EAP;		
Regular \$150.00	Teaching and Learning		
Late (After Oct 23rd) \$165.00			
	<u>SUNDAY</u>		
More information will be sent to participants in the week	8:30am – 10:30am (Outside): Technical and Skill Analysis and		
leading up to the course.	Practical Run		
	10:30am - 12:00am (Classroom): Injury Management		
Please come prepared to be active!	• 12:00am – 1:00pm: Lunch		
	• 1:00pm – 5:00pm (Classroom): Strength, Planning a Practice,		
This course requires a BCA <u>Coach</u> Membership. If you do not have	Design a Clinic (Seasonal Plan)		
one, or need to upgrade your membership please contact your club			
registrar or <u>Sam.Collier@bcathletics.org</u> if unattached.	Coaches are responsible for their own lunch.		

BONUS! MENTORSHIP: OCTOBER 26TH

Shadow and learn from expert coaches at the BC XC Championships in a Mentor-led Event Specific Technical and Tactical Analysis!

Saturday: 11am – 4pm, Beaver Lake, Victoria

Fee: Free for coaches taking this Road Running Instructor Course, \$50.00 for coaches who have taken either Road Running, Sport Coach or Club Coach in the past.

Register Here: www.trackiereg.com/RRvictoria





NCCP SPORT COACH ROAD RUNNING INSTRUCTOR



Victoria, BC Oct 25 & 27 2019

LOCATIONS

FULL SCHEDULE

Pacific Institute for Sport Excellence

Friday (5:00pm – 9:00pm) 3.5 hrs			
5:00 – 5:30pm	30min	Introduction and Role of the Coach	
5:30 – 6:15	45min	Safety and EAP	Classroom
6:15 – 7:45pm	1.5hrs	Teaching and Learning	
7:45 – 9:00	75 min	LTAD	

Saturday (11:00am – 4:00pm) 5hrs (Optional)					
11:00am – 4:00pm	5 hrs	BC XC Championship Mentorship	Outside		

Sunday (8:30am – 5:00pm) – 8.5hrs				
8:30am – 10:30am	2 hrs	Technical and Skill Analysis (Including Practical Run)	Track	
10:30am – 12:00pm	1.5 hrs	Injury Management	Classroom	
Lunch (please bring your own)				
1:00pm – 2:00pm	1hr	Strength		
2:00pm – 3:30pm	1.5hrs	Planning a Practice	Classroom	
3:30pm – 5:00pm	1.5hrs	Design a Clinic		

NOTES:

- Bring clean indoor shoes for the gym and track
- Don't forget water bottles and lunch



