NCCP CLUB COACH THROWS - INCLUDING PARA



Nanaimo, BC Oct 25-27th 2019

LOCATION

Rotary Bowl, Wakesiah Avenue

Club coach is an event specific course ideal for school educator/coach, club coach or parent coaching intermediate level athletes 4-6months of the year and would like to learn about a specific event group in further detail.

Just Technical: If you have already taken Sport Coach or Club Coach in another event in the past you can sign up for JUST technical events (All day Saturday and 8:00 – 3:30 on Sunday)

Learning Facilitator: Jennifer Joyce and Barb Vida

Re	egistration		Brief Schedule		
Registration Fees (+GST)			FRIDAY		
	Full Course	Just Technical	• 5:00 – 9:00pm: Welcome; Safety and EAP; Long Term		
Early (Before Sept 13)	\$135.00	-	Athlete Development, Teaching and Learning		
Regular	\$150.00	\$90.00			
Late (After Oct 22)	\$165.00	\$105.00	SATURDAY		
,			8:00am – 1:00pm: Intro to Para Throws, Training		
 More information will be sent to participants in the week 			Principles, Technical Analysis Shot Put and Para Shot		
leading up to the course.			1:30pm – 6:00pm: Technical Analysis Discus, Para Discus,		
reading up to the oot			Hammer, Para Club		
Please come prepare	ed to be active!		Hammer, Fara Club		
r rease come prepare	to be delive:		SUNDAY		
This source requires a P	CA Coach Mambe	archin If you do not			
This course requires a BCA <u>Coach</u> Membership. If you do not			8:00am – 11:30pm: Strength and Technical Analysis Javelin		
have one, or need to upgrade your membership please contact			and Para Javelin		
your club registrar or if unattached.			• 12:30pm - 6:00pm: General Program Planning, Technical		
			Event Seasonal Planning, Planning a Practice		
			Coaches are responsible for their own lunch.		

Register Here: www.trackiereg.com/CCthrowsnanaimo





NCCP CLUB COACH THROWS - INCLUDING PARA



Nanaimo, BC Oct 25-27th 2019

LOCATION

FULL SCHEDULE

Full Course: All modules

Just technical: Only modules in white

Rotary Bowl, Wakesiah Avenue

Friday (5:00pm – 9:00pm) 3.5 hrs					
5:00 – 5:30pm	30 min	Welcome and Role of Coach	Classroom		
5:30 – 6:15pm	45min	Safety and Emergency Action Plan	Classroom		
6:15 – 7:30pm	75 min	Long Term Athlete Development	Classroom		
7:30 – 9:00pm	90 min	Teaching and Learning	Classroom		

Saturday (8:00am – 6:00pm) 10hrs					
8:00 – 8:45am	45 min	Intro to Para Throws	Classroom		
8:45 – 9:45am	60 min	Training Principles	Classroom		
9:45 – 1:00	3 hrs 15	Technical Events: Shot Put, Para Shot	Track		
Lunch (please bring your own)					
1:30 – 6:00pm	4 hrs 30	Technical Events: Discus, Para Discus, Hammer, Para Club	Track		

Sunday (8:00am – 6:00pm) – 10hrs					
8:00 – 9:30am	90 min	Strength	Classroom/Weight room		
9:30 -11:30am	2 hrs	Technical: Javelin, Para Javelin	Track		
Lunch (please bring your own)					
12:30 – 2:00	90 min	General Program Planning	Classroom		
2:00 – 4:00	2 hrs	Technical Event Seasonal Planning	Classroom		
4:00– 6:00pm	2 hrs	Planning a Practice	Classroom		

NOTES: Bring clean indoor shoes for the gym and track, water bottles and lunch



