NCCP SPORT COACH TRACK & FIELD



Location: Penticton

LOCATIONS

Penticton High School Track

AN INTRODUCTION TO TRACK & FIELD

This course teaches the basic skills of all events in track and field. It is ideal for the generalist coach that may be coaching introductory-intermediate level athletes in multiple events, often in a school or club, at a junior high -high school level.

Learning Facilitator: Brenda Van Tighem

NCCP Certification Requirements	Registration		
In-Training VS Trained VS Certified This course will start you on your way to becoming a Certified Athletics Sport Coach with the National Coaching Certification Program (NCCP).	Registration Fees (+G Regular Late (after Sept 22)	ST) BCA Coach Members* \$90.00 \$110.00	Non-members \$125.00 \$145.00
 After taking this course you will be Sport Coach "In-Training" To be Sport Coach "Trained" you will need to also take Make Ethical Decisions (MED), Foundations of Coaching (Theory), Long Term Athlete Development. (offered separately, click here for details) To be Sport Coach "Certified" you will need to complete your Sport Coach and MED Evaluations This is an NCCP course and requires an NCCP #. You can register for one for free here: https://thelocker.coach.ca/ 	*Optional BCA Coach Membership (65.00+GST*). • You can sign up for a BCA Coach Membership with your course registration (optional) • If you are already a BCA member but not a coach member, contact Sam.Collier@bcathletics.org. You will not pay more than your highest membership fee; the cost will be the difference of your current membership and the coach membership • Visit www.bcathletics.org/Membership/ for more information Click here for coaching financial assistance		

SAFETY REGULATIONS

All participants must read our Return to In-Person Safety Guidelines and sign the appropriate waivers upon registration



Register Here: www.trackiereg.com/SCpenticton2021
For more information for on coach education

visit https://www.bcathletics.org/Coaches/Education/

or contact jennifer.brown@bcathletics.org







Location: Penticton

Date: Sept 25-26

LOCATIONS

Penticton High School Track

FULL SCHEDULE

Saturday (9:00am – 5:00pm) 8hrs				
9:00am -9:15am	15 min	Introduction	Track	
9:15am – 12:15pm	3 hours	Sprints		
Lunch (please bring your own)				
1:00pm – 3:30pm	2.5hrs	Jumps	Track	
3:30pm – 5:00pm	90 min	Endurance		

Sunday (9:00am – 12:30pm) – 3.5hrs				
9:00am – 9:15am	15 min	Check-In	Track	
9:15am – 11:15pm	2 hrs	Throws		
11:15 – 12:15	1 hr	Strength		
12:15 – 12:30	15 min	Wrap-up		

NOTES: Be prepared to be active in rain or shine and bring a water bottle, lunch and mask



